Ingen bloggning denna helg

Följ mig på instagram så får ni följa min fina helg i stockholm eliin99

Älskar verkligen tumblr

 

Bara 3 dagar kvar !!! :D


Vad ska ni köpa ? 

Den stora nyheten !

Hej ! Ska försöka skriva så bra som möjligt men jag vaknade för 3min sen och jag skriver från min mobil ... Gjorde ett videoinlägg på vår nya kamera 
"hero 3" men den ville inte Ladda över eller så men ja ! Som ni vet så ska jag och min familj åka till Domininkanska republiken över jul och nyår . Och jag ska vara borta typ varje helg ! ( horse show) bl.a. Bl.a. Men när vi kommer hem den 4 eller 5 januari så ska vi............................................................KOLLA HÄST !!!! Ja de är så sjukt kul !! Vi ska då köpa en ridhäst ( unghäst) som jag då ska/vill ha i Ninnas stall där Nora ,Pauline och Fia och dom står ! Så med det menar jag att jag kommer tyvärr inte rida i hyrargruppen eller få rida lilla 5:åriga Perica .( kommer såklart fortsätta tills jag hittar den perfekta hästen)  Och inte rida för jan :( jag känner att när jag hoppade för Ninna med Places kände jag att detta var det jag behövde och jag kände att jag vill prova någonting nytt och så . Jag kommer vela prova hoppa för han i privatgruppperna där alla är ridhästar och se hur det känns ! Men just nu är det Ninna . Så ja Ninna ska hjälpa oss att hitta häst och vi ska prata med Jan om han har tid att hjälpa oss också ! Så jag får den perfekta ridhästen !:) vilket man vill ha ju ! Då har jag förmodligen fått mitt gröna kort så jag behöver inte tänka på det . Om ni vet några frågor som kommer på provet SKRIV I KOMMENTARENA!!! Tack . Så jag kommer kolla runt lite i horse show efter typ saker som är full .inte träns och täcken , utan kanske schabrak och ja sånt som alla i st full kan använda men. Vi har i alla fall fått våran tröja som vi ska ha där det står ungdomssektionen wrk eller nått ! Fick en bild av Alva på
Snap . Men jag ska väll hämta den idag eller nått ! Hoppas ni har en bra dag och så får jag informera er om allt senar :) kram/E

Allmänt skit

Hej ! Har så sjukt ont i halsen går typ inte att prata eller nått . Bör nog igentligen vara hemma och vila upp mig så jag inte blir sjuk när vi ska på fest på lördag vilket jag är 90% säker på att jag kommer bli och då orkar jag inte följa med... Tur att det var denna vecka och inte nästa när det är horse show !! Idag är det verkligen ingenting speciellt i skolan ! Jo dom andra som inte gjorde biologiprovet igår måste ju göra det ! Fick alla rätt Yay:) nej men seriöst så kommer det inte vara någonting speciellt idag i skolan ! Blir inge stall idag , idag så kanske det kommer ut en stor nyhet som jag har frågat mig så länge som jag mina och även mina vänner och nu har jag svaret !!! OBS det blir ett långt inlägg ;) 

Ni vet att jag är med i wrks us va ???

Ja vi van !!!! Vi kommer att få ta emot priset på Globen hotar show inne på scen !!! Få sitta i VIP gå backstage ja !!!! Vi kommer ha så snygga tröjor på oss som vi kommer designa nu ! Så kolla på när jag kommer upp på scenen och tar emot priset !!! http://www3.ridsport.se/Ungdom/NyheterUngdom/2013/07/Aretsungdomsstipendiaterutsedda/ BÄSTA US !!!!!! 

Onsdag

Hej ! har haft fullt upp nu ett tag därav ej bloggandet . Detta blir tyvärr ett väldigt snabbt inlägg då jag måste plugga mer till provet vi ska ha idag ! Det är typ 4 olika delar som man ska kunna jag är 100% på två och ja 50% på som andra ,... Så jag måste verkligen plugga nu ! Sen efter skolan ska jag gå med hundarna sen hämtar mamma mig och då ska vi först till Ida W och hämta henne sen till Nora och sist till grönt kort :) bara någon gång kvar nu asså :O önska mig lycka till !! 

Alicia sover över hos mig PIZZA KVÄLL <3




Sverige eller portugal

Vem hejjar ni på ? 

OMG LOVE THIS !!!!

 
 
 
 
 (Den blåa )
 
 

.








Hiss / diss :träns

Diss : Det är säkert ett sjukt bra träns till ung hästar och till hästar som gapar och håller på men jag tycker faktiskt inte det är snyggt !Ni som har detta träns ANVÄND det ! Bara för att jag dissar det ska ni inte sluta använda det . 
 
Hiss: Detta träns är någonting jag bara måste ha när jag skaffar häst !! supersnyggt och det är bra för hästen ! Finns en video som handlar om detta träns suuuuuuuperbra !!!!!! jag var faktiskt emot detta träns förut dåe jag tyckte det var fult men nu älskar jag det :D
 
 

tips på hålla rent på era saker och stallet

Hej tänkte då tipsa lite hur ni ska hålla rent på era saker i stallet så hoppas ni lär er av det eller redan gör detta redan. 
 
  • Putsa all din utrustnig ( läderutrustningen) så ofta som möjligt det blir mycket mjukare för hästarna att ha på sig och det håller så mycket längre . + det ser mycket snyggare ut .Även din utrustning tex stövlar. 
 
  • Dom flesta spolar bara av bättet vilket jag tycker är fel . Det blir inte helt rent . Jag brukar skrapa bort det medans jag spolar med varmt vatten , sen har jag en speciell liten handduk som jag torkar av eftersom vi har kalk i vårat vatten på ön så blir det ju kalk på bettet om vi inte torkar det . Men det BÄSTA är att lägga det i en liten burk med skållhett vatten medans du borstar hästen eller nått så löses ALLT skit som man inte får tag och så torkar man efter  såklart ! 
 
  • Se till att schabraket/en som du använder är rent . så det inte skavar . Men det betyder inte att man ska tvätta det varje dag utan när det är skitigt . 
 
  • Håll alla saker på sin plats .
 
  • håll damm och spindelnät borta , det är fult och det är ju inte speciellt bra för dig eller din häst.
 
  • och så är ska man ju sopa efter sig och spola rent i vattenspiltan om du varit där . 
 
 
 

Duktiga ponnyn





Från långt nästan perfekt hår till kort


Men ja behövde väll klippa av det slitna :) långa hår kom tillbaka 

Finaste ponnyn <3

 

http://sarafryk.horseworld.se/

Kolla hennes sjukt snygga blogg !!! Det är typ den enda bloggen jag läser ( följer) såklart läser jag alvas och vickan men ja ;) veckans blogg

Film tips

Här kommer det några trailers på några filmer jag verkligen älskar !!! olika filmtyper ! 3:an och 4:an  är mina absolut favorit filmer kan se dom varje dag !!
 
  1. '
Har dock ej sett dom filmerna nedan men jag ska börja se after earth idag och så the lucky one imorgon . har sett trailerna och jag är helt förälskad !!!

Dressyrträning + lite allmänt

Tänkte börja med att skriva om dressyrträningen idag . Jan är i Stockholm så Mathilde var våran ridlärare idag vilket är superkul ! Perica är brunstig så hon var allmänt sur och tvär när jag fixade iordning henne . Självaste träningen var mest inriktat på tempoväxlingar Ica mycket böjning och ja sin egna sits och hur man själv rider oså. Perica var verkligen AS hon orkade nästan inte trava i det tempot som hon brukar . Jag hade sporrar och dressyrspö men det brydde hon sig inte speciellt mycket på . Men när jag "väckte " upp henne ordentligt blev det mycket bättre! Hon gick så sjukt fint iform mestadels av tiden , de var galoppen hon inte var helt perfekt som hon brukar vara haha . Men det med segheten beror på att hon är brunstig . Sen tog jag in henne och myste med henne och då var hon supergullig och var sig själv . Lilla humörsponnyn:) 

Sen åkte jag hem och åt mat oh duscha , Zandra och jag åkte sedan till Maxi för jag skulle köpa lite saker och även hon . 

Igår var jag då på gröntkortkursen spm jag går tillsammans med Nora och Ida . Det har inte blivit av att jag tagit grönt kort pga att jag tycker faktiskt att det är ganska onödigt att göra det med sin förälder och sen måste man göra om det efter 14 år . Ni fattar vad jag menar ha ? Men absolut om man vill tävla Nu och man är 9 år så självklart ska man ta det med en förälder då och göra om det efter några år ensam men jag kände att jag vill hellre satsa 110% på detta :) 
Det är en väldigt bra kurs vi kommit till väldigt trevliga personer som vi har bra diskussioner med :) vi har typ små "prov" varje gång men det är bara kul ! Detta är ju det jag brinner för så varför inte satsa 110% :) 

Morgondagen blir inget speciellt jag ska ju gå i skolan oså , sen ska jag väll träffa någon kompis eller nått ej bestämt.  Kram /E 

Men hallå vad gjorde ni igår ?

Ja vad gjorde vi igår ? Bi skrämde "barn" !!! Så kul ! Nej men det var några som skulle sova i stallets cafeteria så vi skulle ha en spökgång som jag , Emma Löfgren och Alva skulle hjälpa till och vara med på . Alva fick stå i skogen med några andra medans jag och Emma var i ett gammalt bås ( egentligen skulle jag vara ensam på ett tak typ ) men det palla inte jag så jag gick till Emma . Så ja vi var på silikatet ensamma i 2 timmar när det är så mörkt att man inte ser varandra .men jag hände ialla fall ner med överkroppen i "fönstret" och var vitklädd och Emma var blodig i hela ansiktet och liste upp sitt ansikte och skrev :D men det var i alla fall supermysigt att sitta där och snacka . Vi använde min mobillampa när ingen var där och skulle bli skrämd . Så vi såg varandra :) sen när vi hörde några komma stängde vi av :) men kvällen vart lyckad 👍 jag är då den blonda och Emma är den med vittsvart hår och Alva masken :) 



Stalltjänst

Hej ! Har haft Stalltjänst idag ( denna helg ) har funkat b.r.a hade lunchen ensam så Maxime har den imorgon :) det gick bra Zandra ville följa med och hjälpa till. Sen red jag med Maxime och det var supermysigt . Nu ska jag och Alva tillbaka till stallet och göra en sak som vi inte får säga men kommer säkert upp på bloggen sen efter vi gjort det . Är inte helt tagg på det eftersom det är fett kallt men det blir väll bra 😬

RSS 2.0