ASSÅ NEEEEJ VA HEMSK !!!!!




"Mysturen " idag

Till ridhuset:
Hem
Från passat + hemma 




Stormen Simone

Idag var det då skola ! fösta dagen efter höstlovet .
Det gick allmänt bra i skolan var inte speciellt ansträngande.
Jag slutade kl halv 4 och rusade hem och åt en macka och väntade på att Zandra skulle komma hem och skjutsa mig till stallet ( ninnas stall ) och så skulle jag rida Kurre.
Jag fixade iordning honom snabbt och sadlade honom och tog på ett reflextäcke och tränsade honom och red till ridhuset och kolla ifall något ridhus var ledigt . vilket det var TACK !!!!
 
Usch va det regnade och blåste när jag red ! det bara dånade heela tiden . men det gick bra . han skötte sig fin fint . red hem och då blev det verkligen becksvart men som tur är så hade jag då reflextäcke på honom såå alla såg mig imörkret . när ja kom till stallet var Nora där så vi pratade och så .
 
 
Vi ska ta grönt kort kursen ihop och den  skulle ha börjat idag men mamma ringde och sa att folk varnar att gå ut och så och att träd ramlar och allt . ( kursen är i en skog typ ) så det är ganska farligt att åka bil om träd ramlar o så . så vi ska få böckerna och allt som vi ska plugga på ! så det blir massa pllugg haha :) Läste precis att ett tak har ramlat från ett hus FATTA läskigt !! folk ramlar när dom är ute !!! Tycker dock det är urlöjligt att döpa en storm ! Hahah jaja! 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/live/2/
 
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/10/Stormen-Simone-i-faggorna/

Elin & Perica 60cm

Tack Alva som filmade mig och pericas andra hopptävling . Mamma filmade även från läktaren :) 

vi blev felfria och jag är supernöjd över henne :) 

Ducktiga lillen


Pay and jump i morgon

Taggad!? Nja inte speciellt då jag hoppat för Jan torsdags och fredags och det har aldrig gått så GRYMT BRA (!!!) som de gjorde då ! Vi hoppade trippelbarr , mur och massa "läskiga hinder" som perica inte ville gå förbi när jag skulle visa henne hindrena och hon hoppade ALLT !!!!! Så glad verkligen ! Min duktiga 5:åring ! Hon och jag hoppar allt tillsammans ! Världens bästa polle !! Jag tänkte först inte vara med på pay and humorn då jag inte vill pressa henne men jag håller ju på att lära henne bli "ett med tävlingsplatserna" vara under press (nervös ) och hon behöver vara med på tävlingarna . Har hoppa en bana är inte bara de jag siktar på utan hela enheten . Så jag anmälde mig ( glad för att de är ju så kul !! ) Jag och Ida W red ut barbacka på våra unghästar , och "luffade" bara runt och snackade.  Beauty och Perica verkade ha jättemysigt hade öronen frammot hela tiden och så . (Dom har typ aldrig ridit barbacka ute ) men dom skötte sig utmärkt .har inte så mycket mer att säga mer än att jag kommer skriva om veckan och alla lektioner någon dag när jag har tid (kanske ikväll vem vet :))
Kram /E



Balansvecka 25/10-13


Min duktiga ponny !

Se va fin hon är ! (ännu en olata med mina armar dom ska vara in mot kroppen ! ) 

Första träningen på sits och balansveckan

Hej !!! Jag och Alva gick in i stora ridhuset kl 17.00 och Alva skulle bli longerad kl 17.30 för Cilla ! så jag fick rida fram henne ordentligt. Hon kändes väldigt seg och så. Jag red på en volt nere på andra sidan när Alva red för henne. Shiiit va duktig hon var ! Hörde bara att hon var lite sne och så men mest beröm. Sen fick jag rida/longeras hon var superseg/bongstyrig i början och jag red hemskt ( tycker jag ) men jag hade spö och hon slog till lite med longeringsspöt och då blev hon på hugget haha ;) Sen i galoppen hade hon inte balansen att galoppera (volt) men i första varvet gick det super men i andra ( som hon har svårt med) var hon bara jobbig . hon och jag visade verkligen vad vårat problem är . och Cilla var så bra och förklarade superbra hur jag skulle göra och tänka . Och det måste ju läras in i bådas huvud innan det går som en smäck. Hon gick i alla fall super fint verkligen ! Nu efter träningen har jag fått veta mina olater och det känns så bra att veta då jag kan träna på det ! T ex att jag lutar mig lite för långt bak, jag har fått den olatan för att jag har inte blivit tillsagd om att jag lutar mig bak. och då blir det en vana tyvärr . Men det ska jag verkligen träna och tänka på !!! imorgon ska jag och alva rida tillsammans för Cilla och då ska vi träna på våra olater vilket ska bli super super kul ! Är så taggad ! Både jag och Perica kommer komma varandra närmare nu efter detta då vi får reda på vad jag ska tänka / träna på så att vi båda blir felfria. Jag ska rida Kurre i morgon och jag kanske ska rida med Mathilde
( en tjej som är i stallet är "vikarie" för oss t ex och lär ut andra barn i ridningen) hon rider Ninnas häst medans Ninna är borta så vi kanske ska rida . . tror det blir banan och då ska jag nog träna honom i skänkelvikningar och ja dressyrträning och tänka på mina OVANOR ! :) På en kvart / 20min har jag lärt mig så sjukt mycket ! film kommer !

Vad är felet med denna bild från idag ( början av träningen) ?
Svar : Jag lutar mig bak ( olata )

 
 

Saker jag bara måste ha när jag skaffar häst !!!!

 
 
 
 

Fullt upp!!!

Hej ! Medans dom flesta som inte har någon aktivitet på hela lovet ska jag rida lektion från måndag till fredag !! 
Måndag :Dressyr för Cilla 
Tisdag : dressyr för Cilla 
Onsdag : vi ska träna på sits och balans utan häst. 
Torsdag : hoppning för Jan
Fredag : hoppning för jan . 
Allt detta ska jag och perica göra på lovet . Detta är en typ medlemsvecka som vi i us ha gjort . Det är typ bara 20st som får vara med så flest till kvarn allé som är medlemmar !som jag gjort haha :) jag har även Kurre 1-2 dagar och så ska Ninna till kroatsien hela den veckan så jag ska mocka åt hennes häst Phantasy ( vet inte hur man stavar hennes namn haha ) men såklart ställer man upp om jag endå är i stallet hela dagen !!! P.s jag vett att det inte är de bästa bilderna men ni får i alla fall läsa lite vad jag ska göra och vad det ska vara bra för och ja ni fattar :) /Elin 




Pericas första "tävling"

Hej  idag var då rävhagens träningstävling där dom som vill får låna en häst och hoppa en bana och tävla om dom vill. Perica har aldrig tävlat förut så jag bestämde mig för att börja med 60 cm . Hon kändes väldigt försiktig och tittig av sig vilket hon såklart ska få göra  !! När hon blir sådär osäker blir hon seg men det gick endå bra hon hade kul och litade på mig till 90% på banan när vi körde igång men det gick ju segt som ja .... 
Hon rev sista hindret i om hoppningen men ja är verkligen nöjd med henne !! 
Vet inte vad jag gör på den första bilden lägger mig allt för långt ner men det var bara den gången och det är då hon är så söt så skit i min sits haha :) Kramar Elin 
P.S om ni fick någon bild på när vi hoppade får ni gärna skicka till mig på facebook :)
 
 

Mässan

Hej har varit på mässan idag och det var faktiskt kul ! Man går runt och kollar på alla gotlänska gymnasier . Så man har lättare att välja när man går i 9:an . Man Fick prova på massor och vi fick ta kort på foto/media grejsgymnasiet har papper om det gymnasiet och fler som lät intressant uppe i rummet :) så vi ska dit en gång till innan vi ska skriva på papper vilket vi vill söka till :) men ni får se bilderna som vi fick utskrivna av dom ( egentligen fick man bara en bild ) 

Towa Medqvist och jag <3 
 Agnes,jag,Alice och Clara 

Kram /Elin 

Saknar denna ponny så sjukt mycket !

 Min älskling Pascal <3 Kram Elin 
 
Bjuder på den sista bilden bara för att Pascal är så sjukt söt !! :) 
 
 

Lite blandat

Hej ! Har kommit hem från skolan ( eller pappa hämtade mig och vi åkte till Ica maxi ) och så fixade vi mitt simkort från en iPhone 4s till en iPhone 5 :) jag fick pappas 5:a som han fick nu av jobbet men han vill inte ha den 😁 så jag tog den hehe ! Nej men ni som känner mig smsa mig med erat namn :) ikväll är det hoppträning för Jan ..  hoppas det går bättre nu ! Sen går jag till Kurre där mamma är och har tidigt sen åker vi hem men det är i kvalm alltså ! ;) hoppas ni hare bra ! kram e 

Horse show

Lite tidigt att skriva om horse show men jag ska i alla fall gå med familjen Timén ( Alva , Beata , Tintin ) och så ska mamma följa med ! Förra horseshowen gick jag med Katarina , Johan och Vickan ! Det var supermysigt !! Så nu ska vi dit och shoppa loss !! Vi ska gå på top 10 galan ( dvs lördag kväll ) 
Jag och mamma kommer troligtvis åka upp på fredag morgon för att mamma är ledig och då ska jag nog ta ledigt ! 
Men jag får prata mer när det är :) kramisar Elin 



Bild från ridturen idag





uppdatering om lördag och nu söndag

Hej ! tänkte snabbt berätta om gårdagen .
Vaknade kl 9.20 typ så åkte jag och mamma till stan och då köpte jag en jacka . Så sjukt snygg . bild kommer i morgon.
Sen åkte vi hem och åt mat . Klä om och cykla till stallet . Jag skulle rida med Ida och Alva men alla andra ville rida med så vi red i en stor grupp vilket var mysigt . Perica var ganska jobbig igår då hon gärna vill gå först eller så . nu fick hon gå sist och så var det nya hästar som hon aldrig ridit med så hon var bara pigg och glad haha sötnosen då .
sen ringde mamma och frågade om jag kunde ta Kurre( fick ett sms av ägaren precis efter) så jag red honom inne i ridhuset barbacka och han var pigg och glad . tränade på dressyrpogrammet lc lite och han var superfin !!! sen red jag hem och då fick han ha sitt regntäcke på dig och då kom mamma och sa att vi skulle få besök sen så hon hade mockat och allt ! Borstade av honom och så tog jag in honom i boxen . sen åkte vi hem och så åt vi mat och jag duschade efter .

Söndag .
Jag vaknade halv 10 av "någon" som typ byggde eller nått ute så jag gick ner till köket och åt frukost . Ska sen till stallet kl halv 2 och träffa alva som har stalltjänst Tar nog in Perica och Beauty och borstar dom lite , får ta lite äpplen och så . kl 2 ska jag och Ida rida . sen ska jag fort hem och fixa iordning mig och så kommer mormor och morfar och äter hos oss .. Jag tror inte jag har så mycket att säga mer än vad jag sagt hehe . så jag bjuder på en bild på perica och beauty . ( ni ser vem perica är )

Helg!!

Ååå Guud va skönt med helg ! Hade ju inte helg förra helgen då jag hade stalltjänst . Så nu ska jag ta mig en lång sovmorgon och sen rida Perica med Alva och några till ( kanske ) om dom vill såklart ! Ska nog gå på stan en liten snutt med mamma i morgon om jag hinner . Ska även stanna vid Alva i stallet ett tag efter jag ridigt då hon var med på min stalltjänst på eftermiddagen som sällskap . Så nu ska jag göra detsamma :) Ikväll blir det Elin och mamma kväll då pappa inte kommer hem förens i morgon och Zandra är och ser macklemore SÅ SJUKT AVUNDSJUK !!!!!!!!! Vill så gärna se honom ! Men jaja får väl lyssna i mina urbanears (hörlurar) på högsta volym i mitt rum .. Men i alla fall blir det idol som kommer vara på våran tv nu i ca 1h och så kanske jag ser en film efter om jg har lust . Juste idag är det kanelbullsdagen ! Varför finns det igentligen en sån dag hahah ! Men jg har smaskat i mig en bulle så det var jag värd ! Är så sjukt sugen på glass ! Vilet jag alltid är ! Säger ALDRIG nej till glass kommer aldrig göra !! Haha Kram Elin 


Kolla Karros blogg

Kolla Karros blogg ! supersnäll tjej som jag vill  lära känna bättre ! 
Älskar verkligen hästen ! het och testar sjukt mycket ! verkar jätterolig att rida .
P.s Karro du är super bra på att rida ;)  Kram 
 
http://karrowestberg.blogg.se/

Ridningen igår "dressyr för Jan "

Ja hur gick det då igår kan man undra ?! I mina ögon gick det verkligen piss , hon är verkligen en humörsto . Går det bra på hoppningen går det oftast piss på dressyren och tvärt om . inte alltid dock . 
I alla fall så vet ni att det gick super på hoppningen förra tisdagen . Och jag kände idag att hon lyssnade väldigt bra på hjälpmedlerna vilket hon inte alltid gör när hon är på sitt dåliga humör . Fram ridningen gick super hon var pigg och jag kunde styra henne vart som helst nästan . Sen när det kom till självaste träningen blev det jobbigt för henne ! Hon ville inte alls lyssna på mig eller styras . Allmänt jobbig litet sto . Och i ett galoppvarv har hon väldigt svårt att galoppera gå hon blev bongstyrig och tyckte inte om att jag sa till henne och ville att hon skulle ut på volten igen och ta sig en galopp . 
Men i andra varvet gick det mycket bättre ! Jan gav mig mer tips då vilket visade förändring . 
 
Efter ridningen fick hon gå in ( som hon alltid gör ) och så tog en tjej som heter Sofie henne och tog av henne sadeln m.m ( hon hyr Skelleton)  Så jag "mockade" ridhuset efter oss . 
 
Vi hade teori efter som  var rolig . typ alla skrattade och så så det var kul !
 
Efter teorin fixade vi kvällsmaten ( hästarnas enselage) typ som hö fast blötare typ ;) så var vi där ett tag och hade roligt snackade och gjorde massa knäppa saker som att ha en tävling att "den som hoppar upp sist på balen får bjuda på fika nästa gång" fjantit men ja . Ida förlorade haha . Så hon får bjuda på fika nästa gång . 
 
De var nog det mesta jag kunde säga om ridningen . 
Hope you like it 
Kram / E 

This or that

Im back ! halleluja !
Nej men tänkte göra en this or that om hästar såklart ! men jag tänkte göra på mitt eget sätt och skriva efter varför  jag valde just det svaret eller ja ni fattar :) 
 
Ponny/Häst :  Väldigt svår fråga från min sida ! men det lutar sig mot häst ;) 
 
Dressyr/Hoppning : Jag satsar på hoppning och jag brinner  verkligen för det ! Men jag älskar dressyr också
 
 Het häst/slö häst : Jag vet inte varför men jag har fastnat för pigga hästar ! de är bara de bästa som finns ! 
 
Hästar/kompisar: Man kan inte lita på en kompis till 100% men det kan man till en häst . den är alltid där för den och så ! Detta betyder INTE att jag inte har kompisar nejdå!! ;) 
 
Ridskola/Ridläger : Ni måste ju medge att ridläger är sjukt kul !! man glömmer aldrig ridlägskompisar och så 
 
Agresiv häst i spilta/box / Agresiv häst att rida : Inget av det ! Jag skulle aldrig köpa en agresiv häst ! heta och agresiva är helt olika handlingar. så ingen 
 
sommar/ vinter : Tänk er själva rida och bada med hästarna , ta fina kort med dom , rida på äng 
 
Rolf-Göran Bengtsson / Malin Baryard-Johnsson : Båda !!
 
Slö galopp / Snabb galopp:som sagt gillar jag pigga hästar!!
 
Rida utan utrustning / Rida med utrustning : Säkerhet . Men det är ju skönare att rida utan väst i dressyren 
 
Barbacka / Sadel :  Båda är ju så sjukt mysigt att rida ( i )
 
Egen häst / Sköthäst - Medryttarhäst : Ja niiiiiiiiii ;) 
 
RidhusUtepaddock  : Vädret !!!!  
 
Ridhjälm / Säkerhetsväst : ja som sagt skönare att rida utan väst 
 
Helskodda ridbyxor / Inte helskodda ridbyxor: Igentligen BÅDA 
 
Ridskor / Ridstövlar : Jag har ju köpt ett par ridstövlar . Finns inget som är så skönt som dom ! 
 
Ja där fick ni lite uppdatering från mig , Hoppas ni gillar det och ni kan ju alltid kommentera en fråga så svarar jag såklart på det . 
Kram / E 
 
 
 

RSS 2.0